четвер, 1 листопада 2012 р.

Як розкрутити свій сайт (блог)

І так ви завели сайт чи блог. Як же зробити його популярним? Адже, якщо це комерційний проект, наприклад, інтернет магазин, то від кількості відвідувачів залежать ваші продажі. Якщо ви ведете блог і хочете заробляти на рекламі, то від кількості кліків залежить прибуток. А кількість кліків напряму залежить від відвідованості. Навіть, якщо ви ведете блог задля задоволення, то все ж хочеться, щоб його читали побільше людей. Зокрема, потрібно, щоб ваш сайт чи блог видався на першій, максимально на другій сторінці пошуку.

1. Перш за все зареєструйтесь в пошукових системах. Звичайно зараз пошуковики швидко знаходять нові сайте, проте інколи буває, що доходять до нього і через пів року і через рік.


2. Наповніть сайт якомога більшою кількістю публікацій. Від кількості публікацій залежить ваша відвідуваність. І це повинно бути не кілька десятків і навіть не сотня, дві, а біля тисячі і більше. Ви можете їх писати самі, а можете взяти інформацію звідкись. Так чи інакше, якщо ваша мета саме відвідуваність наповнюйте і наповнюйте. Якщо це інтернет-магазин, то передусім наповніть сайт інформацією про товари. Не даремним буде виставлення різноманітної цікавої інформації, що якось стосується вашого магазину.

3. Зареєструйтесь на сайтах реєстраторах, на яких можна завестися лічильником відвідуваності. На зразок: http://top.topua.net/ . Власне самі лічильники вам і не сильно потрібні, але дані сайти можуть приводити до вас додаткових відвідувачів. Плюс вони міститимуть посилання на ваш сайт, а чим більше посилань на ваш сайт тим краще. Їх часто враховують пошуковики, та й без того можуть приводити кілька відвідувачів вдень.

4. Проставте посилання на ваш сайт на кількох інших сайтах, форумах, обговореннях. Де тільки зможете. Звичайно, що занадто спамити не потрібно, а то ще попадете в чорний список. Але хоча б кілька десятків помістіть.

5. Не зайвим буде сервіс від google: гугл вебмастер,  сервіс дозволяє стежити за станом вашого сайту, вести статистику відвідуваності окремих публікацій та звідки заходять, покращити індексацію вашого сайту, знаходити деякі проблеми. Іншим сервісом для власників сайтів від гугл є Гугл Аналітика Аналогічні сервіси доступні і в інших пошукових системах. Якщо не шкода грошей, то можна також провести рекламну компанію, наприклад, з допомогою Google AdWords.

6. По можливості проставте побільше ключових слів на ваших сторінках. Додавайте теги та мітки. Адже одним з критерієм від якого залежить рейтинг вашого сайту в пошуці є частота входження певних слів.

7.  Розміщуйте інформацію про нові товари чи статті в соціальних мережах. Благо є різноманітні сервіси, які роблять це автоматично через натиснення однієї кнопки, Like, facebok, twitter і т.п. Обов'язково розмість такі кнопки у ваших статтях, щоб читачі самі поширювали інформацію про вас.

8. І саме головне не очікуйте, що якщо ви це все зробили за один день, до вас хлине маса відвідувачів уже завтра, пошуковикам  і користувачам потрібний певний час на те, щоб полюбити вас:). Розкрутка сайту - це постійний процес. Звичайно ви можете його розкрутити через спам на форумах, проте така слава скороминуча. Найкращим вирішенням є все ж наповнення сайту різноманітною інформацією на популярну тематику. Ряд пошуковиків ведуть статистику популярності запитів та й ви самі швидко побачити, які теми цікавлять більше ваших читачів. Нехай щастить!