середу, 25 вересня 2013 р.

Вимоги до програмістів

Час від часу переглядаю оголошення на роботу для програмістів. Деякі оголошення мене просто вражають. Одні доволі реальні, інші просто дивовижні і згадується мені давній анекдот:


Що було б якби до водіїв при влаштуванні на роботу пред’являлися вимоги, як до програмістів

Вакансія: водій.
Вимоги: професійні навички управлінні легковими та вантажними автомобілями, тролейбусами, трамваями, поїздами метрополітену і фунікулера, екскаваторами і бульдозерами, спецмашинами на гусеничному ходу, бойовими машинами піхоти і сучасними легкими / середніми танками, що знаходяться на озброєнні країн СНД і НАТО.


Навички раллійского і екстремального водіння – обов’язкові, досвід управління болідами F1 – вітається. Знання та досвід ремонту поршневих і роторних двигунів, автоматичних і ручних трансмісій, систем запалювання, бортових комп’ютерів, антиблокувальну систему, навігаційних систем (GPS) та автомобільних аудіосистем провідних виробників – обов’язкові. Досвід проведення кузовних та фарбувальних робіт вітається.

Претенденти повинні мати сертифікати:
Mercedes, BMV, Ceneral Motors, а також довідки про участь у великих міжнародних ралі не більш ніж дворічної давності. Зарплата 1500-2500 у.о., визначається за результатами співбесіди


середу, 11 вересня 2013 р.

JSP та кириличні запити

Почав розбиратися з JSP. Зробив найпростіший приклад і вийшла проблема з кирилицею. Коли запит приймається і формується html сторінка, вміст запиту відображається не в тому кодуванні. Хоча усюди усе на UTF-8.  При чому, що цікаво, що на комп'ютері з windows7 усе нормально, під windows XP проблема. Програмне забезпечення і там і там ставив одне і те ж Tomcat7, jdk7, Netbeans 7.3.1

Вирішується проблема частково через створення сервлет-фільтра, який запускається перед зверненням до будь якої jsp сторінки, або ж сервлета. Де додав у метод doBeforeProcessing рядок: request.setCharacterEncoding("utf-8");  Для POST запитів подіяло, але для GET не спрацьовує.

Почитав що можливо допоможе зміна деяких налаштувань в Tomcat. Інші рекомендації рекомендують погратися з локалями. Вирішив поки що в це не влазити, хоча судячи зі всього прийдеться, оскільки при зв'язці з базами даних проблема з кирилицею та різними кодуваннями прийдеться долати. В PHP якось проблем з цим по-менше :)