вівторок, 23 грудня 2014 р.

Eclipse, Android, VMware та VirtualBox

Якщо віртуальні пристрої, які створюються за допомогою Android Virtual Device чимось не підходять для роботи, то один із способів зробити емулятор для написання програм під Android є створення віртуальної машини у VMware або ж VirtualBox..

Усе робиться доволі просто.
1. Звантажуємо образ диску з Android (наприклад, звідси (http://www.android-x86.org/download))
2. Далі встановлюємо або VMware або VirtualBox. Virtual Box безкоштовний і його можна звантажити з офіційних сайтів (наприклад, звідси (https://www.virtualbox.org/wiki/Downloads))
3. Створюємо віртуальну машину і встановлюємо на ній Android. На youtube є маса відео по встановленню, тож я не буду у прінтскрінах все це показувати. Можна скористатися хоча б цим відео:




4. Основне у віртуальній машині вказати, що при під'єднанні до мереж потрібно використовувати міст (network bridge). Після чого у запущеній машині тиснемо Alt+F1 (Alt+F7 для виходу) або ж запускаємо новий термінал і вводимо команду netcfg або ж ifconfig eth0. У нас повинно видати IP адрес нашої віртуальної машини, наприклад, 192.168.0.119.

5. Наступний крок, заходимо, у папку \android-sdk\platform-tools (Android-sdk ви повинні були звантажити для програмування у Eclipse, так що згадуємо де воно є :)). Якщо ми у windows то запускаємо командний рядок (cmd) і у ньому вводимо adb connect 192.168.0.119. Якщо віртуальна машина працює правильно, то повинно відбутися під'єднання.

6. Далі заходимо в Eclipse, створюємо проект для Android і запускаємо. При запуску повинне з'явитися вікно у якому буде запропоновано використати нашу віртуальну машину. Усе...

Ще одне відео з ютуба про це все:

P.S. Відео дещо застаріле. Не варто міняти щось в коді згенерованого manifest файлу (як це вказано на відео) спробуйте зразу запустити.
P.P.S. Пісня встановлення android у VirtualBox у мене виникла проблема, що мишку не було видно, після деяких змін в налаштуванням віртуальної машини у мене вона взагалі не хотіла вивільнятися із вікна VirtualBox після натиснення Ctrl. Проблема вирішується тим, що після запуску андроїда необхідно в меню  Machine натиснути Disable Mouse Integration (Ctrl+I). У VMware усе працювало нормально.

Eclipse, Android, VMware та VirtualBox

Немає коментарів:

Дописати коментар