вівторок, 24 січня 2023 р.

Вивчаємо англійську з Duocards (флеш-картки)

 Duocards - застосунок для вивчення англійських слів з допомогою флеш-карток, зручного та ефективного способу вивчення англійських слів та фраз. Доступна Android версія для телефон та веб-версія. Також існує додаток для хрому, щоб зручно додавати слова прямо при читанні текстів у браузері. Існує доволі багато аналогів з яких найвідоміші Quizlet, Anki та інші.

Графічний інтерфейс 

Duocards доволі зручний та інтуітивно зрозумілий. Карточки діляться на три частини, ті що доступні для вивчення зараз ("вчити"), ті що "знаю" (які в короткостроковій пам'яті і будуть найближчим часом переміщені в групу "вчити") і ті, що "вивчені" (знаходяться в довгостроковій пам'яті і будуть рідше появлятися в групі "вчити".) При появі карток, ви або свайпите праворуч, якщо знаєте слово, або ліворуч, якщо не знаєте слово, або невпевнено його знаєте. При цьому можна також вводити написання слова або ж словесно сказати його. Автоматично відбувається озвучення слів.

Для стеження прогресу доступний графічний простір з домашнім улюбленцем мамонтом і при накопиченні балів у графічний простір додаються різноманітні елементи, як то дерева, додаткові тварини, озерце і т.п. При пропущенні занять бали віднімаються і ви можете втратити отримані подарунки.

 



Ввід слів теж здійснюється просто. Після введення слова англійською, автоматично буде запропоновано переклад та запропоновані приклади речень із введеним словом. Також програма спробує підібрати відповідну для слова піктограмку.



Доступні два методи вивчення слів. Перший просто флеш-картки. Другий спосіб - це співставлення слів та запропонованих варіантів.


Додаткові матеріали для вивчення

В програмі доступні додаткові матеріали для вивчення англійської. Доступні курси українською мовою, що дають основи англійської граматики і є можливість додати картки з готовими словами, фразами та реченнями. Є також готові набори флеш-карток, текстові матеріали та відеоматеріали.



Ціна

Безкоштовна версія duocards має обмеження на кількість заучуваних слів за раз (20) і постійно нагадує, що потрібно оформати підписку. Підписка на рік вартувала мені всього лиш 300 грн. Є можливість оформити підписку на сім'ю.

Підсумок

Переваги duocards:

- сортування флеш-карток на вивчені, та що навчаються

-озвучення слів, фраз

-можливість перевірки написання слова та вимови

- додаткові матеріали для вивчення англійської

- простий, зручний інтуітивно зрозумілий інтерфейс

- невелика ціна


Недоліки

Невелика кількість методів заучування слів

Для використання необхідний інтернет




Немає коментарів:

Дописати коментар