понеділок, 2 лютого 2015 р.

Конект до vmware з іншого комп’ютера

Тож: є два комп’ютери (ноутбук та нетбук). На нетбуці у віндовз встановлено віртуальну машина  VMware (Android). При чому з’єднання іде напряму з одного комп’ютера до іншого по Ethernet кабелю без посередництва якогось комутатора. Ідея в тому, щоб використовувати дану віртуальну машину для зневадження/наладгодження програм.  Тобто, на ноутбуці іде робота з eclipse, а перевірка роботи програм іде не на емуляторі (який тормозить комп’ютер), а на віртуальній машині. З віртуальною машиною як на мене легше працювати, але вона також нагружає комп'ютер, коли працювє разом з eclipse. Непогано б перевіряти програму на іншому комп'ютері. Для цього vmware було встановлено на нетбуці.

Пред початком, я на одному і другому комп’ютері (windows XP) налаштував з’єднання (IP1: 192.168.0.20, IP2:192.168.0.21(нетбук), Mask:255.255.255.0). Тож, міні-мережа була налаштована.

Теоретично мало б бути так:

1)  звантажуємо android-x86-4.4-RC2.iso з офіційного сайту або можна інший андроїд під конкретний вид нетбуків.

2)  встановлюємо android  у vmware на нетбуці. Після того як усе запустилося, виключаємо віртуальну машину і робимо налаштування мережі (коли щось змінювати в налаштуваннях, краще перевантажувати машину, а то не завжди зміни спрацьовують зразу).

3)  вибираємо в налаштуваннях мережі bridged connection (зв’язок типу міст).

4)  запускаємо android.

5)   в андроїд після завантаження натискаємо Alt+F1 (Alt+F7 вихід) і в командному рядку дивимося стан мережі за допомогою команд netcfg або ж ifconfig eth0. Якщо усе добре, то повинно видати ip адрес нашої машини. Щось на зразок eth0: 192.168.0.2.

6)   далі з командного рядка у windows перевіряємо з’єднання: ping 192.168.0.2. Або ж аналогічно пробуємо з терміналу андроїда. У мене на нетбуці з’єднання проходило до vmware, а ось з ноутбука(в чому і був сенс) до vmware не проходило. Різні способи налаштування мережевого з’єднання не дали ніякого результату.

Рішення виявилося доволі простим. Необхідно встановити DHCP сервер (найкраще на нетбуці).

Перший ліпший dhcp сервер, який я знайшов: dhcpsrv

Ось тут можна почитати про нього і звантажити: http://www.dhcpserver.de/cms/running_the_server/

В інструкції на сайті написано як його налаштовувати. Єдине, що при виборі Network Interface card вибрати краще ethernet карту (Local Area Connection).

Рис. 1. Вибираємо ethernet карточку

 Далі IP-pool задав 192.168.0.2 – 254. (із 192.168.0.1 не починав, оскільки по даній IP знаходиться wi-fi роутер). Якщо у вас ще щось за іншими адресами, варто скоригувати діапазон адресів для роздачі, таким чином, щоб уникнути конфлікту адрес. Найкраще, щоб адреси не співпадали з адресами, які роздає wi-fi роутер. В результаты віртуальна машина буде отримувати IP із вказаного діапазону адрес (рис 2).

Рис.2. Вибір діапазону адрес для роздачі комп’ютерам в мережі

Після запуску DHCP сервера та перевантаження віртуальної машини, усе запрацювало.

PS: По ідеї, таким чином можна встановити також android та нетбук як повноцінну систему і завдяки DHCP серверу на ноутбуці можна не гратися з налаштуваннями езернету в андроїді. Принаймні коли я завантажував android напряму з флешки, то мережа у мене автоматично налаштувалася і ноутбук бачив нетбука і, навпаки, нетбук бачив ноутбука. Перевірив роботу у зв'язці з Eclipse усе працювало. Тобто для тих кому потрібно швидко завести андроїд, то без особливих проблем можна створити завантажувальну флешку і просто інший комп'ютер завантажити з неї і емулятор готовий:).

PSS: Якщо у вас є ethernet світч/роутер, то теоретично можна обійтися без встановлення власного dhcp сервера, оскільки там уже повинен бути власний DHCP. Сам не провіряв, але в інтернеті розумні люди:) про це писали.

Немає коментарів:

Дописати коментар